Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Asiatisk hummer med stekt ris

Hummer av førsteklasses kvalitet lar seg lett kombinere med asiatiske smaker. Denne oppskriften vil gi en smaksopplevelse man sent vil glemme.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Rens hummerkjøttet fra skallet. 

Glasering

  • Finhakk hvitløk, vårløk og gressløk, og riv ingefær.
  • Riv skallet og press saften av lime.
  • Ha alle ingrediensene til glaseringen i en kasserolle og la det småkoke i ca. 25 minutter, på lav varme til det tykner.
  • Bland inn hummerkjøttet rett før servering.

Ris

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Finhakk gulrot og løk.
  • Ha rapsolje i en kasserolle, eller en wokpanne hvis du har, og fres gulrot og løk i 2 minutter til dem er gylne. Ha i risen og la det steke i 5 minutter.
  • Rør inn egg slik at det blandes godt med risen og grønnsakene, og stek videre i 2 minutter under omrøring.
  • Server glasert hummer med stekt ris.