Foto: Norwegian Seafood Council
Asiatisk hummer med stekt ris
Hummer av førsteklasses kvalitet lar seg lett kombinere med asiatiske smaker. Denne oppskriften vil gi en smaksopplevelse man sent vil glemme.
Fremgangsmåte
- Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
- Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
- Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Rens hummerkjøttet fra skallet.
Glasering
- Finhakk hvitløk, vårløk og gressløk, og riv ingefær.
- Riv skallet og press saften av lime.
- Ha alle ingrediensene til glaseringen i en kasserolle og la det småkoke i ca. 25 minutter, på lav varme til det tykner.
- Bland inn hummerkjøttet rett før servering.
Ris
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Finhakk gulrot og løk.
- Ha rapsolje i en kasserolle, eller en wokpanne hvis du har, og fres gulrot og løk i 2 minutter til dem er gylne. Ha i risen og la det steke i 5 minutter.
- Rør inn egg slik at det blandes godt med risen og grønnsakene, og stek videre i 2 minutter under omrøring.
- Server glasert hummer med stekt ris.