Pasta med hummer og hvit saus
Pastaretten løftes til nye høyder med hummer i bechamelsaus, tradisjonelt kjent som hvit saus. Retten i seg selv er eksklusiv, men oppskriften er overraskende enkel å lage.
Fremgangsmåte
Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens hummerkjøttet fra skallet.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Hvit saus
Kok opp melk og fiskekraft i en kasserolle, sammen med persille, pepper og laurbærblad. Sett melkeblandingen til side.
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
Spe på med melkeblandingen, litt om gangen.
La sausen småkoke i ca. 20 minutter på lav varme.
Ta ut laurbærblad, og vend inn hummerkjøtt og pasta i sausen rett før servering.
Server pastaen med finhakket basilikum og limesaft dryppet over.