Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Grillet hummer med urtesmør

Gi hummeren et løft med urtesmør av basilikum, hvitløk og fennikel. En fryd for smaksløkene og sannsynligvis en ny favoritt i hjemmet.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
  • Knus klørne med baksiden av en kniv. Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel og basilikum, og press saften fra sitron.
  • Bland det sammen med romtemperert smør, eggehvite og pepper. Bruk gjerne en stavmikser.
  • Fordel urtesmøret over halekjøttet på hummeren og legg den på et stekebrett med skallet ned.
  • Grill hummeren i stekeovnen i 7 minutter.
  • Serveres med salat og brød.