Foto: Norwegian Seafood Council
Grillet hummer med urtesmør
Gi hummeren et løft med urtesmør av basilikum, hvitløk og fennikel. En fryd for smaksløkene og sannsynligvis en ny favoritt i hjemmet.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
- Knus klørne med baksiden av en kniv. Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel og basilikum, og press saften fra sitron.
- Bland det sammen med romtemperert smør, eggehvite og pepper. Bruk gjerne en stavmikser.
- Fordel urtesmøret over halekjøttet på hummeren og legg den på et stekebrett med skallet ned.
- Grill hummeren i stekeovnen i 7 minutter.
- Serveres med salat og brød.