Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering3/5

Hummer med estragonsmør og potetpuré

Hummer er en fantastisk råvare. Ved å steke og ovnsbake den i estragonsmør vil du få et saftig og smakfullt hummerkjøtt. Dette er en oppskrift du sent vil glemme.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren.
  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
  • Finhakk estragon, og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper.
  • Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
  • Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
  • Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Rens halekjøttet fra skallet. 

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
  • Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.

Syltede grønnsaker

  • Skjær lange, tynne strimler av gulrot, gjerne med en mandolin hvis du har.
  • Skjær purreløk i strimler.
  • Kok opp vann, eddik og sukker.
  • Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.
  • Server hummer med potetpurè og syltede grønnsaker. 

Tips: Ta gjerne vare på hummerklørne og bruk dem i en annen rett. Hummerskallet kan du bruke til å lage hummerolje.