Foto: Norwegian Seafood Council
Hummer med estragonsmør og potetpuré
Hummer er en fantastisk råvare. Ved å steke og ovnsbake den i estragonsmør vil du få et saftig og smakfullt hummerkjøtt. Dette er en oppskrift du sent vil glemme.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren.
- Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
- Finhakk estragon, og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper.
- Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
- Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
- Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
- Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Rens halekjøttet fra skallet.
Potetpuré
- Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.
- Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
- Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.
Syltede grønnsaker
- Skjær lange, tynne strimler av gulrot, gjerne med en mandolin hvis du har.
- Skjær purreløk i strimler.
- Kok opp vann, eddik og sukker.
- Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.
- Server hummer med potetpurè og syltede grønnsaker.
Tips: Ta gjerne vare på hummerklørne og bruk dem i en annen rett. Hummerskallet kan du bruke til å lage hummerolje.