Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
50-60 min

Fiskefarse - grunnoppskrift

Med fersk hysefilet og foodprosessor er veien kort til hjemmelagde fiskekaker og fiskeboller. Ingenting er som det du lager selv, da du kan tilsette urter og krydder som du liker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde. Bruk bare fiskefilet som ikke har vært fryst.

  • Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med salt. 

  • La maskinen gå til farsen er fast og seig.

  • Ha i melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Det er ikke sikkert du trenger all væsken. Stopp når farsen er glatt og jevn.

  • Tilsett potetmel og muskat. Du kan også gjerne bruke finhakkede urter eller grønnsaker som f.eks. løk, hvitløk, purre eller paprika.

  • Denne farsen kan du bruke til fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding.

  • Lag gjerne en liten prøve for å smake om du trenger mer krydder.

Fiskekaker

  • Form farsen til kaker, trykk dem litt flate og stek dem i en middels varm stekepanne til de er gylne og fine.

Fiskeboller

  • Kok opp fiskebuljong i en kasserolle. 

  • Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke i 5-10 minutter. 

  • Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskepudding

  • Fyll farsen i en godt smurt brødform og stek i stekeovnen ved 120 °C i ca. 45 minutter.

Tips: Filet av lyr, torsk eller en blanding kan også brukes.