Nøttepanert ishavsrøye med potet- og pepperrotgrateng
Denne oppskriften er en herlig harmoni av smaker. Stekt ishavsrøye har en potetgrateng der pepperrot spisser smaken, og en frisk salat som runder det hele perfekt av.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål, pisk sammen egg i en annen skål, og ha finhakkede hasselnøtter i en tredje skål.
Legg ishavsrøyefiletene med skinnsiden ned først i melblandingen, så i egg og så i hasselnøtter.
Stek filetene i stekepanne med olje og smør på middels sterk varme med skinnsiden ned til nøttene er gylne, ca. 2 minutter.
Potet- og pepperrotgrateng
Skrell og skjær potet og søtpotet i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i smør til de er myke og blanke.
Rør inn kremfløte og kok opp.
Tilsett potetskivene og kok i et par minutter, rør forsiktig til sausen tykner.
Rør inn dijonsennep, revet pepperrot og salt, og smak til med pepper.
Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
Stek gratengen i stekeovnen til poteten er mør, ca. 30 minutter.
La gratengen hvile noen minutter før servering.
Salat
Skjær isbergsalaten til tynne strimler.
Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitronsaft og salt.
Ha kulturmelken over salaten rett før servering.
Server stekt ishavsrøye med potet- og pepperrotgrateng og salat ved siden av.