Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Grillet klippfisk med brokkolisalat

Klippfisk på grillen er utrolig enkelt og smakfullt. Server grillet klippfisk sammen med den populære brokkolisalaten for det perfekte sommermåltidet. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
  • Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.
  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Salat

  • Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
  • Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
  • Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
  • Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.
  • Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
  • Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.