Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Klippfisk med tomatsaus

Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.
  • Rens og skjær hvitløk i små biter.
  • Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.
  • Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.
  • Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Tomatsaus

  • Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
  • Vask og rens chili.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
  • Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
  • Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
  • Finhakk gressløk.
  • Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
  • Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
  • Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.
  • Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.