Foto: Norwegian Seafood Council
Klippfiskburger med bacon og tapenade
Klippfisk kan brukes til det meste, til og med som burger. Start med å lage burgerbrød, og gi hele retten et løft med bacon og tapenade.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisk i porsjonsstykker.
- Ha klippfisken i en smurt, ildfast form, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
- Stek baconet sprøtt.
Burgerbrød
- Skru stekeovnen opp til 225 °C.
- Ha hvetemel, salt, gjær, lettmelk og vann i en bakebolle, og bruk en kjøkkenmaskin til å elte deigen i 8-10 minutter på lav hastighet.
- Tilsett romtemperert smør i terninger og elt til smøret er godt blandet inn i deigen, 5-10 minutter. Øk hastigheten underveis.
- Hev deigen under plastfolie i 45 minutter.
- Del deigen i like store emner, form boller og press forsiktig ned med håndflaten.
- Ha på et stekebrett med bakepapir.
- Pensle med vann og dryss sesamfrø på toppen, og etterhev i 30 minutter.
- Stek burgerbrød i stekeovnen i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.
Tapenade
- Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor.
- Ha i mer olivenolje om nødvendig.
- Server klippfiskburger i hjemmelaget burgerbrød med bacon, tapenade, salat og rødløk.