Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels

Klippfisksuppe med oliven og timian

Klippfisk passer utmerket i suppe. Prøv denne smaksrike klippfiskoppskriften med oliven, timian, sellerirot og chili. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær klippfisk i terninger.
  • Finhakk chili og skjær vårløk i ringer, gulrot i staver og sellerirot i biter.
  • Fres chili og vårløk i en kasserolle med rapsolje til vårløken er blank.
  • Hell på hvitvin og la det koke litt ut.
  • Tilsett finhakket timian, vann og fiskebuljongterning, og gi det et oppkok.
  • Ha i gulrot, sellerirot og klippfiskenterningene, og la koke i ca. 5 minutter.
  • Skjær oliven i ringer og ha i suppen sammen med matfløte.
  • Gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.
  • Server klippfisksuppe med brød. 

Tips: Fiskebuljong kan erstattes med grønnsaksbuljong.