Foto: Norwegian Seafood Council
Klippfisksuppe med oliven og timian
Klippfisk passer utmerket i suppe. Prøv denne smaksrike klippfiskoppskriften med oliven, timian, sellerirot og chili.
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisk i terninger.
- Finhakk chili og skjær vårløk i ringer, gulrot i staver og sellerirot i biter.
- Fres chili og vårløk i en kasserolle med rapsolje til vårløken er blank.
- Hell på hvitvin og la det koke litt ut.
- Tilsett finhakket timian, vann og fiskebuljongterning, og gi det et oppkok.
- Ha i gulrot, sellerirot og klippfiskenterningene, og la koke i ca. 5 minutter.
- Skjær oliven i ringer og ha i suppen sammen med matfløte.
- Gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.
- Server klippfisksuppe med brød.
Tips: Fiskebuljong kan erstattes med grønnsaksbuljong.