Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Klippfisksuppe med oliven og timian

Klippfisk passer utmerket i suppe. Prøv denne smaksrike klippfiskoppskriften med oliven, timian, sellerirot og chili. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i terninger.

  • Finhakk chili og skjær vårløk i ringer, gulrot i staver og sellerirot i biter.

  • Fres chili og vårløk i en kasserolle med rapsolje til vårløken er blank.

  • Hell på hvitvin og la det koke litt ut.

  • Tilsett finhakket timian, vann og fiskebuljongterning, og gi det et oppkok.

  • Ha i gulrot, sellerirot og klippfiskenterningene, og la koke i ca. 5 minutter. 

  • Skjær oliven i ringer og ha i suppen sammen med matfløte.

  • Gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.

Server klippfisksuppe med brød. 

Tips: Fiskebuljong kan erstattes med grønnsaksbuljong.