Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Ovnsbakt bacalao med bacon
Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
- Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
- Del baconskivene i fire biter.
- Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
- Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
- Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.
- Server bacalaoen med brød ved siden av.