Foto: Norwegian Seafood Council
Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré
Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
- Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.
Potet- og persillerotpuré
- Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
- Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg.
- Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos.
- Smak til med salt og pepper.
Saus
- Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen.
- Smak den til med salt og pepper.
- Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.
Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.