Foto: Bengt Wilson
Krabbesalat med aspargesbønner og safrandressing
Saftig krabbekjøtt servert på ristet brød er en flott rett som faller i smak hos alle. Oppskriften er en fristende forrett med krabbeklør, aspargesbønner og safrandressing.
Fremgangsmåte
- Ta kjøttet ut av krabbeklørne.
- Finhakk koriander, sjalottløk, ingefær og chili, og bland med krabbekjøttet.
- Riv skall av sitron og ha sitronskall og sitronsaft over krabbesalaten.
- Rist baguetteskivene gyllen og sprø i en tørr stekepanne.
Dressing
- Skjær eple i terninger og knus safran.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og la den stå og trekke i ca. 20 minutter før servering.
Tilbehør
- Kok aspargesbønner et par minutter i vann tilsatt salt og ha dem så direkte over i iskaldt vann.
- Ta dem opp av vannet og tørk dem godt.
- Server krabbesalaten på baguetteskivene med aspargesbønner og dressingen ved siden av.