Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Grillet kveite i tortilla

Gi kveiten en meksikansk smak med tacokrydder, tortillawraps og salat. Denne oppskriften viser at taco også kan lages på grillen. Dette kan fort bli barnas favoritt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
  • Skjær kveitefileten i litt store biter og træ dem på trespydene.
  • Pensle fisken med rapsolje og dryss den med tacokrydder på alle sider.
  • Grill fiskespydene på varm grill i ca. 2 minutter på den ene siden, snu dem og grill ca. 2 minutter på andre siden. Legg til side for å hvile.
  • Pensle tortillawraps med rapsolje på den ene siden og grill raskt i 20-30 sekunder.
  • Del avokado i to, ta ut steinen og skjær i skiver.
  • Skjær paprika i små terninger, vårløk i skiver og nykål i strimler.
  • Finhakk chili og frisk koriander.
  • Bland sammen paprika, vårløk, kål, chili, koriander og mais.
  • Press saften av lime og bland med honning og rapsolje, og smak til med salt og pepper.
  • Hell dressingen over salaten og bland godt sammen.
  • Ha salat, et fiskespyd og noen skiver avokado i hver tortillawrap, og ta ut trespydet.

Tips: Om du ikke har nykål kan du bruke en annen type kål, som for eksempel kinakål.