Foto: Norwegian Seafood Council
Kveite med urtesaus og lakserogn
Kveite er en deilig variasjon fra julens mektige kjøttmåltider. I denne oppskriften serveres kveiten i en urtesaus toppet med lakserogn.
Fremgangsmåte
- Dryss salt over kveiten og la den ligge i ca. 15 minutter.
- Skyll av saltet og tørk godt.
- Stek kveiten på middels varme i olivenolje og smør til den er gyllen, ca. 2 minutter på hver side.
Saus
- Finhakk basilikum, timian og oregano.
- Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la blandingen frese i ca. 1 minutt.
- Ha i fiskekraft og la det småkoke i 2-3 minutter.
- Tilsett kremfløte og gi sausen et oppkok.
- Ha i basilikum, timian og oregano og la sausen småkoke noen minutter.
- Smak til med sitronsaft og salt.
- Server kveite med lakserogn, urtesaus, aspargesbønner og poteter.
Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.