Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy
Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.
Fremgangsmåte
Stek piggvarfilet på en side med klaret smør i stekepanne med høy varme. Ta stekepannen til side, legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig.
Dryss fisken med salt og pepper.
Skrell og kok asparges i lettsaltet vann til den er mør.
Potetmos
Skrell potet og kok møre i usaltet vann.
Kjør smør og gressløk i en foodprosessor til en glatt masse.
Mos potetene, rør inn gressløksmøret og melk.
Sjysaus
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær.
Brun smør og fjern bunnfallet.
Varm opp soyasaus og bland den med smøret.
Tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær og hasselnøttflak, og smak til med sitronsaft og revet skall av sitron.
Server den stekte piggvaren med potetmos, sjyen og hvite asparges.