Foto: Studio Dreyer-Hensley
Stekt kveite med skalldyrsaus
Her er kveite på sitt beste. Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Den er kokt på rekeskall i 1 time, og den er verdt å vente på.
Fremgangsmåte
Saus
- Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskapet.
- Skjær grønnsakene i grove terninger, og fres dem i rapsolje i en kasserolle.
- Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt.
- Hell på hvitvin, la det koke opp og rør inn tomatpuré.
- Tilsett melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 30 minutter.
- Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens ca 30 minutter.
- Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender.
- Smak til med salt og hvit pepper.
- Hold sausen forsiktig varm, og skum den opp med stavmikser rett før servering.
Salat
- Finhakk basilikum og skjold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Bland tomat-terninger med basilikum, reker og olivenolje.
- Smak til salt og pepper.
Pannestekt kveite
- Skjær kveite i serveringsstykker, og dryss over salt og pepper.
- Ha rapsolje i en stekepanne og stek kveiten gyllen i ca 2 minutter på den ene siden, og raskt på andre siden. Ha i smør mot slutten av steketiden.
- Server kveite med skalldyrsaus og salat.