Barnas fiskegryte med laks og søtpotet
Denne fiskegryten med laks er både rik på smak og næring. Med Vitamin A, C og E, og de essensielle fettsyrene fra laksen er retten et godt tilskudd for barn i vekst.
Fremgangsmåte
- Skjær laks i biter og sjekk for bein.
- Skrell og skjær søtpotet og løk i biter, og kok dem møre i usaltet vann i ca. 15 minutter. Kokevannet skal bare så vidt dekke søtpoteten og løken.
- Skjær paprika i biter og ha i kasserollen etter ca. 10 minutter koketid.
- Ha laks i kasserollen de siste 3-4 minuttene og la trekke.
- Hell kokevannet i en skål og ha i finhakket basilikum og eggeplomme i kasserollen.
- Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens.
- Smak til med sitronsaft og paprikapulver.
- Denne fiskegryten passer til barn fra 6 måneder og opp.
Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.