Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
Over 60 min

Einebærgravet laks

Gravlaks er en klassiker som hører til selskap og koldtbord. Denne gravlaksen er laget med einebær, rosmarin og timian. Enkelt og godt, og perfekt til julefrokosten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Støt einebær i en morter, og finhakk rosmarin og timian.
  • Bland einebær, rosmarin, timian, gin, salt og sukker.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.