Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Einebærgravet laks

Gravlaks er en klassiker som hører til selskap og koldtbord. Denne gravlaksen er laget med einebær, rosmarin og timian. Enkelt og godt, og perfekt til julefrokosten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Støt einebær i en morter, og finhakk rosmarin og timian.
  • Bland einebær, rosmarin, timian, gin, salt og sukker.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.