Gå til hovedinnhold
Foto: godfisk.no
20 min

Laksepakke med grønnsaker

Laksepakke er ovnsbakt laks i bakepapir med grønnsaker og potetpuré. Retten passer godt inn i en hektisk hverdag fordi den er både enkel og rask å lage.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Potetpuré

  • Skrell og skjær potet i biter, og kok mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
  • Hell av kokevannet, ha i melk og smør, og mos til en puré.
  • Smak til med salt og pepper. 

Laksepakke

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Skjær laks i porsjonsstykker, og purre og gulrot i skiver.
  • Klipp bakepapiret i deler på ca. 25x25 cm.
  • Fordel purre, gulrot og sukkererter i midten av bakepapiret og legg laks på toppen.
  • Ha olivenolje, sitronsaft og dill over, og krydre med salt og pepper.
  • Fold bakepapiret rundt laksen og grønnsakerne slik at det blir en tett pakke.
  • Stek midt i stekeovnen i 10-15 minutter.
  • Server laksepakken med potetpuré og sitron ved siden av.

Tips: I stedet for bakepapir kan man bruke aluminiumsfolie til laksepakkene.