Marinert laks med blåbærpuré
Laks med blåbær, kirsebær og en liten skvett portvin? Ja, så anvendelig er laksen. Denne retten smaker akkurat så godt og spennende som den ser ut. En lekker forrett!
Fremgangsmåte
Finhakk timian og rosmarin, og bland sammen med olivenolje, korianderfrø, salt og pepper.
Fordel blandingen på laksen og la den stå over natten i kjøleskap.
Stek laksen raskt i olje på begge sider. Laksen skal ikke gjennomstekes, bare få en stekt overflate.
Skjær laksen i skiver på ca. 1 cm.
Blåbærpuré
Riv hvitløk, og finhakk rødløk, koriander og basilikum.
Bland sammen med resten av ingrediensene til blåbærpuréen i en foodprosessor.
Smak til med brunt sukker og sett puréen kjølig.
Lychee- og kirsebærsalsa
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og finhakk tomatkjøttet.
Skjær lychee og rødløk i tynne skiver, og finhakk koriander.
Fjern stein fra kirsebær.
Riv skall og press saft av lime.
Bland sammen ingrediensene til salsaen.
Smak til med litt portvin, salt og pepper.
Sett salsaen kjølig.
Server lakseskivene med blåbærpuré og lychee- og kirsebærsalsa.