Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelLett
Vurdering3/5

Pepperrotgravet laks

Gravlaks kan smaksettes på ulike vis. Denne gravlaksen med pepperrot passer utmerket til julelunsjen eller buffeten.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland salt, sukker og sennepspulver.
  • Riv pepperrot i et fint rivjern, finhakk dill og bland inn i krydderblandingen.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, maks 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.