Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Lyr med asiatisk vri

I helgen bør du prøve lyr til middag. Oppskriften her gir en smakfull og fargerik middagsopplevelse for de som er glad i asiatiske smaker.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær lyrfileten i porsjonsstykker.
  • Dryss med salt og la fiskestykkene ligge i ca. 20 minutter.
  • Finhakk chili, hvitløk og sitrongress, og riv ingefær.
  • Ha olivenolje i en stekepanne og fres chili, hvitløk, sitrongress og ingefær på middels varme.
  • Legg i fiskestykkene, ha på lokk, og la fiskestykkene trekke i 3 minutter.
  • Snu fiskestykkene og la de trekke 2-3 minutter til. 

Mangosalsa

  • Skjær mango og agurk i små terninger, del cherrytomat i båter og finhakk koriander.
  • Bland alt sammen med olivenolje og sitronsaft.
  • Server lyr med mangosalsa og kokt ris.