Gå til hovedinnhold
Foto: Morten Sjøvik
40-50 min

Grillet teriyaki-makrell

Makrell er perfekt på grillen! Runa Kvendseth har latt seg inspirere av det japanske kjøkkenet, og serverer denne med en nydelig teriyaki-saus og en frisk råkostsalat. En nydelig sommermiddag du kan servere til familie og venner.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til sausen i et høyt glass eller et litermål, kjør så godt sammen med stavmikser slik at alt blandes godt. Sausen helles så over i en kjele og kokes på medium varme til den tykner. La den kjøle seg litt før bruk.
  • Hodekål og gulrøtter strimles tynt og blandes godt sammen. Reddiker høvles tynt og vendes inn sammen med kål og gulrøtter. Rett før servering smakes grønnsakene til med salt og limesaft.
  • Makrellfiletene tørkes godt på kjøkkenpapir og pensles med olje på skinnet, grilles så på varm grill med lokk til makrellen er nesten ferdig. Mot slutten pensles fisken med teryiakisausen. Legg så på lokket igjen. Etter rundt ett minutt er fisken klar.
  • Legg opp fisken og hell over litt mer saus, server med råkost og topp med korianderblader.

Tips fra kokken: Makrellen kan også stekes med litt olje i en panne på en regnværsdag. Filetene skal stekes på begge sider til de blir gyllenbrune. Et kjøkkentips er å gi makrellen romtemperatur for å unngå at den krøller seg under steking.