Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering2/5

Makrellpinner med remulade

Sprø fiskepinner av makrell panert med knekkebrød er nydelig sommermat. Med remulade ved siden av blir det en stor slager blant store og små.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær makrell i strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen eggehvite med litt salt i en skål.
  • Ha knust knekkebrød i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i melblandingen, deretter i eggehviten, og til slutt i knekkebrødet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.

Remulade

  • Finhakk ansjos, kapers og sylteagurk, og bland godt sammen med majones og crème fraîche.
  • Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Servering

  • Server makrellpinner med remulade og sitronbåter ved siden av.