Foto: Norwegian Seafood Council
Wrap med stekt makrell og ratatouille
En ratatouille er en fransk grønnsaksstuing som passer utmerket til makrell, så hvorfor ikke kombinere dem sammen i en wrap? Dette er oppskriften på en smakfull rett.
Fremgangsmåte
- Vask, rens og skjær alle grønnsakene i like store biter.
- Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.
- Begynn med å surre løken i oljen til den er myk og blank.
- Tilsett en sort av grønnsakene av gangen og la det surre i 1 minutt før du tilsetter neste sort. Ha i mer olivenolje ved behov.
- Sil hermetiske tomater og tilsett tomatmassen sammen med de andre grønnsakene.
- La grønnsakene trekke på middels varme til de er møre.
- Ha i finhakket basilikum, og smak til med salt og pepper.
- Skjær makrellfilet i serveringsstykker.
- Brett et ark grillfolie dobbelt og smør med rapsolje.
- Krydre makrellen med salt og pepper, og legg den på folien.
- Stek den på grillen i ca. 2 minutter, snu den og stek den 2 minutter på den andre siden.
- Legg litt ratatouille langs midten av hver tortillawrap og legg makrell over.
- Brett, rull sammen og server.
Tips: Dersom du ikke har tilgang til grill kan makrellen også stekes i stekepannen.