Foto: Sporenstrek
Grillet ørret med urteolje, nypoteter og kål
Grillet ørret på planke gir en ekstra god smak til ørreten. Servert med deilig nykål og urteolje gir en deilig smak av sommer.
Fremgangsmåte
- Legg planken i vann i 30 min. Man kan bruke eik, bøk eller epletre også hvis du ikke finner sedertre.
- Tørk av planken og legg ørret fileten på. Plasser planken på grillen og sett på lokket.
- Grill i ca 20-25 min, eller til fisken er gjennomstekt.
- Kok poteter og lag urteolje imens du venter.
- Mot slutten av grilltiden legger du på båter av nykål og griller de ved siden av.
- Del en sitron og grill den også. Gir god sødme til fisken etterpå.
Urteolje
- Hakk urter og hvitløk.
- Vend inn med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Server fisken på et stort fat på planken med grillet nykål og en skvis av grillet søt sitron. Hell over urteolje og nyt den saftige ørreten sammen med småpoteter, rømme eller aioli, og ekstra urter.
Sedertreet setter en nydelig smak på fisken og gjør at den ikke blir brent på grillen, men forblir saftig.