Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Helbakt ørret med agurksalat og rotgrønnsaker

Helbakt ørret servert med tilbehør som agurksalat og en blanding av grønnsaker passer utmerket som søndagsmiddag. Start med agurksalaten som skal godgjøres kjøleskapet i et par timer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Skyll ørreten godt i kaldt vann og tørk lett med et tørkepapir.
  • Skjær av hodet og halen, og legg den på et stekebrett dekket med to lag aluminiumsfolie.
  • Skrell hvitløken og del feddene i to, skjær sitron i skiver på 1 cm, og grovhakk dill.
  • Fres hvitløk og sitron gyllent på middels varme i en tørr stekepanne.
  • Dryss over fennikelfrø, og tilsett smør og dill. Trekk stekepannen av varmen og bruk en stekespade til å hakke opp hvitløken.
  • Fordel blandingen over, under og inni buken på ørreten.
  • Dryss over salt og pepper, og pakk aluminiumsfolien godt rundt fisken.
  • Bak i stekeovnen i 1 time. 

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.
  • Ha eplecidereddik, sukker og halvparten av vannet i en kasserolle, og kok opp.
  • Avkjøl laken med resten av vannet.
  • Ha agurken i laken og la den marinere i 1-2 timer i kjøleskapet.

Grønnsaker

  • Skrell og skjær gulrot, søtpotet, sellerirot og løk i grove biter.
  • Surr grønnsakene raskt i solsikkeolje i en stekepanne.
  • Ha grønnsakene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper.
  • Bak grønnsakene i stekeovnen med ørreten de siste 15-20 minuttene av steketiden.
  • Server ørreten med agurksalat, grønnsaker og seterrømme.

Tips: Du kan fint bruke fryst ørret. Sett den til tining i kjøleskapet dagen før den skal brukes.