Karibumaki sushi med ørret og makrell
Karibu er uramaki toppet med skiver av fisk. I denne oppskriften toppes den med ørret og makrell, og kalles da regnbuemaki. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
- Ørreten og makrellen må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær ørret og makrell i tynne skiver, avokado og agurk i strimler på ca. 1 cm tykkelse og finstrimle vårløk.
- Del noriarket i to.
- Dekk bambusmatten med plastfolie.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
- Fordel avokado, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket.
- Rull sammen, og legg skiver av ørret og makrell på tvers over rullen slik at denne er dekket med fisk. Legg annen hver ørret og makrell for å få regnbueeffekt.
- Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
- Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.