Gå til hovedinnhold
Foto: Studio DreyerHensley
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelAvansert
Vurdering3/5

Karibumaki sushi med ørret og makrell

Karibu er uramaki toppet med skiver av fisk. I denne oppskriften toppes den med ørret og makrell, og kalles da regnbuemaki. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ørreten og makrellen må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær ørret og makrell i tynne skiver, avokado og agurk i strimler på ca. 1 cm tykkelse og finstrimle vårløk.
  • Del noriarket i to.
  • Dekk bambusmatten med plastfolie.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
  • Fordel avokado, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket.
  • Rull sammen, og legg skiver av ørret og makrell på tvers over rullen slik at denne er dekket med fisk. Legg annen hver ørret og makrell for å få regnbueeffekt.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
  • Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.