Foto: Godfisk.no
Pannestekt ørret - på amerikansk vis
Amerikanerne er kanskje mest kjent for å spise mye kjøtt, men de er også glad i fisk - og spesielt ørret. Prøv deg på denne oppskriften inspirert av amerikanske retter - den er rett og slett raskt, enkelt og smaker utrolig digg.
Fremgangsmåte
- Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
- Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje.
- Ørretstykkene pensles godt på begge sider med krydderblandingen.
- Stek stykkene i ca. 4 minutter en varm panne med olje. Start med skinnsiden ned og snu fisken etter et par minutter.
Potetsalat
- Kok potetene møre og del de i mindre biter.
- Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
- Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.
- Server nystekt ørret med potetsalat ved siden av. Pynt gjerne med noen friske urter.
Kokkens tips: Har man en grill tilgjengelig, er det perfekt å grille fisken på en grillplanke. Typisk amerikansk!