Pannestekt ørret - på amerikansk vis
Vi nordmenn elsker å grille om sommeren, men det er likevel langt igjen til vi er på nivå med amerikanerne. Amerikanerne er kanskje mest kjent for å grille store kjøttstykker, men de er også glad i fisk. Og fisk er perfekt til grilling- det er rett og slett raskt, enkelt og smaker digg.
Fremgangsmåte
- Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
- Krydre fisken med salt og pepper.
- Stek ørretstykkene i ca. 4 minutter en varm panne med olje. Start med skinnsiden ned og snu fisken etter et par minutter.
Potetsalat
- Kok potetene møre.
- Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje.
- Del potetene i mindre biter. Vend potetene i krydderblandingen.
- Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
- Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.
- Server nystekt ørret med potetsalat ved siden av. Pynt gjerne med noen friske urter.
Kokkens tips: Har man en grill tilgjengelig, er det perfekt å grille fisken på en grillplanke i sedertre. Typisk amerikansk!