Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Pannestekt ørret - på amerikansk vis

Amerikanerne er kanskje mest kjent for å spise mye kjøtt, men de er også glad i fisk - og spesielt ørret. Prøv deg på denne oppskriften inspirert av amerikanske retter - den er rett og slett raskt, enkelt og smaker utrolig digg.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje. 
  • Ørretstykkene pensles godt på begge sider med krydderblandingen.  
  • Stek stykkene i ca. 4 minutter en varm panne med olje. Start med skinnsiden ned og snu fisken etter et par minutter.

Potetsalat 

  • Kok potetene møre og del de i mindre biter. 
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.
  • Server nystekt ørret med potetsalat ved siden av. Pynt gjerne med noen friske urter. 

Kokkens tips: Har man en grill tilgjengelig, er det perfekt å grille fisken på en grillplanke. Typisk amerikansk!