Foto: Tom Haga
Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy
Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.
Fremgangsmåte
- Stek piggvarfilet på en side med klaret smør i stekepanne med høy varme. Ta stekepannen til side, legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig.
- Dryss fisken med salt og pepper.
- Skrell og kok asparges i lettsaltet vann til den er mør.
Potetmos
- Skrell potet og kok møre i usaltet vann.
- Kjør smør og gressløk i en foodprosessor til en glatt masse.
- Mos potetene, rør inn gressløksmøret og melk.
Sjysaus
- Finhakk sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær.
- Brun smør og fjern bunnfallet.
- Varm opp soyasaus og bland den med smøret.
- Tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær og hasselnøttflak, og smak til med sitronsaft og revet skall av sitron.
- Server den stekte piggvaren med potetmos, sjyen og hvite asparges.