Foto: Norwegian Seafood Council
Bakt potet fylt med reker
Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige. Her har vi spicet opp bakepoteten med reker og et fyll av crème fraîche, løk og persille.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Bak potet mør i stekeovnen, det tar ca. 1 time.
- Del potet i to, skrap ut innholdet forsiktig, og mos det med helmelk og olivenolje.
- Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.
Fyll
- Finhakk rødløk, sjalottløk og selleri.
- Ha olivenolje i en stekepanne og fres rødløk, sjalottløk og selleri blankt.
- Rør inn crème fraîche og persille, og trekk stekepannen av varmen.
- Vend inn rekene, og smak til med salt og pepper.
- Ha potetmos og fyll i de halve potetskallene.
- Server bakt potet med cherrytomater ved siden av.
Tips: Spar gjerne litt av rekene til pynt.