Skalldyrsuppe
Skalldyrsuppe kokt på kraft av rekeskall gir en ekte god skalldyrsmak. Ta deg tid og kok kraften den tiden den skal ha. Dette er en suppe til fest.
Fremgangsmåte
- Rens rekene og legg de til side. Ta vare på skallet - det skal brukes til kraften.
- Grovhakk løk og gulrot, skjær tomat i båter og finhakk hvitløk og persille.
- Surr persille, fennikelfrø, pepper, estragon og korianderfrø i smør.
- Tilsett rekeskallet, løk, gulrot og hvitløk, og la det surre i ca. 10 minutter på middels varme.
- Tilsett tomat og tomatpuré, og surr videre i et par minutter.
- Ha i hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekeskallet og grønnsakene.
- Kok kraften i 25 minutter på middels varme og sil den.
- Tilsett kremfløte og kok til suppen tykner litt.
- Ha i crème fraîche og pisk suppen med stavmikser til den blir jevn.
- Smak til med salt.
- Ha i rekene ved servering, men ha noen igjen til rugbrødet.
Avokadokrem
- Del avokado i to, fjern steinen og ta ut avokadokjøttet.
- Mos avokadokjøttet sammen med limesaft og hvitløk.
- Smak til med salt og sukker.
- Bland inn crème fraîche og rør til en glatt krem.
Tilbehør
- Stek rugbrødskiver i stekepanne med noen dråper olivenolje.
- Ha noen reker og litt avokadokrem på brødskivene, og press over litt sitronsaft.
- Server suppen med brødskivene med avokadokrem og reker.