Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus
Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med ris og avokado til. En enkel, sunn og god middag!
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Riv skallet og press saften av sitron.
- Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.
- Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.
- Skjær vårløk i tynne ringer.
- Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.
- Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.
- Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
- Kok ris og kutt opp avokado.
- Server fisken i formen med kokte grønnsaker og flatbrød ved siden av.