Gå til hovedinnhold
Foto: Kristoffer Tvilde
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Pannestekt sei i rømmesaus

Sei og en tykk god saus er en uslåelig kombinasjon. Det mener iallefall Kristoffer Tvilde som elsker denne retten som lages i stekepanna på 15 minutter. Smakene er milde, så denne er også barnevennlig uten at det går på bekostning av smaken.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær seien 4 like fileter og salt lett.
  • Stek seien i en stekepanne på høy varme med litt olje rundt 2 minutter på hver side.
  • Legg seifiletene til side og sett ned til middels varme. Smelt smør i samme panne og rør inn mel i smøret. Når jevningen lukter paideig skal melken helles over og blandes inn. Rør til den når kokepunktet og tykner. Blir sausen for tykk er det bare å røre inn mer melk.
  • Hakk purren i tynne skiver og tilsett sausen sammen med rømmen. Bland godt sammen og tilsett seifiletene. La trekke rundt 4 minutter eller til seien er gjennomstekt.
  • Dryss over sitronssaft og pepper. Server toppet med hakket persille og granateplekjerner sammen med ovnsbakte poteter eller ris.

Annen hvit fisk som torsk og hyse fungerer også utmerket til denne oppskriften.