Sei- og gulrotsuppe
Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.
Fremgangsmåte
-
Kok opp vann med buljongterning.
-
Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.
-
Ta opp fisken og sil kraften.
-
Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.
-
Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.
-
Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
-
Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.
-
La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.
Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.
Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk.
Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.