Foto: Eva Brænd
Sei- og gulrotsuppe
Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.
Fremgangsmåte
- Kok opp vann med buljongterning.
- Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.
- Ta opp fisken og sil kraften.
- Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.
- Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.
- Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
- Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.
- La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.
- Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.
Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk. Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.