Foto: Studio Isidor
Seibiff med løk og remulade
Stekt seifilet eller seiblokk servert med løk er en klassiker til middag. Remuladen gjør retten ekstra smakfull. Gjør som spareguru og matprofil Kristoffer Tvilde, bedre kjent som Krisslovesfood, og lag en enkel oppskrift på en billig og god fiskemiddag!
Fremgangsmåte
- Skjær seien i serveringsstykker. Bruker du fryst seiblokk, kan du dele den i biter i ønsket størrelse.
- Rør sammen kaldt vann og salt, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
- Ta fiskestykkene opp og tørk dem godt med tørkepapir.
- Vend stykkene i hvetemel, rist av overflødig mel og brun dem i smør i ca. 2 minutter på hver side.
Tilbehør
- Skjær løk i tynne skiver. Brun løken i smør, tilsatt sukker.
- Tilsett sitronsaft og skall fra sitron og la det surre til det blir mykt.
- Smak til med salt og pepper.
Remulade
- Om du vil lage remuladen selv, følger du stegene under. Hvis ikke så kan du fint kjøpe en ferdig variant på butikken.
- Finhakk kapers og sylteagurk.
- Rør sammen ingrediensene til remuladen og smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
- Server seibiffen med løk, remulade og kokte poteter.
Tips:
- Kristoffer elsker å servere seibiff med søtpotetmos. Her finner du en enkel oppskrift på søtpotetmos, som passer godt til all hvitfisk.
- Hvis du ønsker å gi remuladen et ekstra løft kan du tilsette litt hakket ansjosfilet.