Seikaker med havrerisotto
Hjemmelagde fiskekaker med sei og timian er god og enkel middag. I denne oppskriften blir de servert med havrerisotto med rotgrønnsaker.
Fremgangsmåte
- Kjør seifileten sammen med saltet i en foodprosessor til en seig deig.
- Rør inn melk, litt om gangen, til en fast farse.
- Tilsett potetmel og finhakket timian, og form store kaker.
- Stek dem gylne og gjennomstekte i smør og olje, ca. 3 minutter på hver side.
Risotto
- Kok mathavren i vann med salt i ca. 15 minutter.
- Hell av overflødig vann, og rør inn smør og revet parmesan.
- Skjær gulrot, pastinakk og sellerirot i små terninger, og kok knapt møre i lettsaltet vann.
- Sil kokevannet fra grønnsakene og bland inn i risottoen sammen med cherrytomater og sukkererter delt i to.
- Rør inn hakket persille rett før servering.