Foto: Juviksild
Bao buns med kryddersild og hoisinsaus
Luftige bao buns med kryddersild er en rett som vil overaske og imponere deg! Julie Mathisen fra Meny Solsiden har laget en strålende og enkel oppskrift med kryddersild i hoisinsaus.
Fremgangsmåte
- Skjær rødløk og kryddersild i terninger og bland sammen med hoisinsaus. Om Hoisinsausen er litt kraftig, kan du bruke litt lime i sausen.
- Skjær mango og gulrot i tynne staver.
- Skjær vårløk og chili i skiver.
- Damp baobuns - ha litt av kryddersildblandingen i bunn, og topp med grønnsaker og koriander. Klare til å spises med en gang.
Tips!
For å dampe baobuns kan du bruke en kjele med kokende vann og sette bambusdamperen med baobunsene, oppå kjelen. Alternativt kan du legge en rist nedi en kjele med vann, koke opp vannet og plassere en tallerken med baobuns på risten. Sett på lokk og la dem dampe i 10-12 minutter. Pass på at baobunsene ikke kommer i kontakt med vannet. De skal dampes.