Gå til hovedinnhold
Foto: ToveLise Mossestad
Over 60 min

Sildeburger med kimchi og chilimayo

Lei av samme gamle burgeren til middag? Her er et spennende burgeralternativ med silda i ny drakt! En smakfull opplevelse med kimchi og chilimayo.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kimchi

  • Du kan kjøpe kimchi på butikken. Hvis du vil lage din egen, følger du stegene under. For at kimchi skal få rett smak, må den stå i kjøleskapet i en uke.
  • Kjør alle ingrediensene til pasten unntatt kålen i en blender, konsistensen skal være som puré.
  • Del kål i 4 på langs, behold stilken på.
  • Smør pasten over og innimellom bladene på kålen så det dekker godt.
  • Legg kålen i en pose som du presser luften godt ut av (eventuelt vakuumpose om du har det tilgjengelig).
  • Legg i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Sildeburger

  • Kjør sei/hyse i en blender/kjøkkenmaskin med salt og spe inn fløte til konsistensen er myk.
  • Hakk sildefiletene i fine biter og vend de inn.
  • Ha i sitronzest og gressløk og rør godt. Smak til med sort kvernet pepper og salt.
  • Form burgere. Ca 150 g per person.
  • Stek de på hver side i olje på medium høy varme til de får gyllen farge.
  • Bakes videre i ovn i ca 6 min på 180 grader.

Chilimajones

  • Bland majones og sriracha sammen til chilimajones. Smak til med mer sriracha hvis du ønsker en sterkere majones.

Servering

  • Burgerbrød grilles på hver side i panne.
  • Ha kimchi på den ene delen burgerbrødet og chilimayoen på det andre. Du kan servere potetbåter til, eller ha flere grønnsaker til burgeren hvis du ønsker det.