Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Ingefær- og appelsinsild

Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene i biter. 

  • Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.

  • Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.

  • Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.

Eddiklake

  • Bland eddik, sukker og vann.

  • Kok opp og sett til side for avkjøling. 

  • Tilsett appelsinskall og revet ingefær.

  • Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.