Koriander- og ingefærsild
Sild har lange tradisjoner i det norske kostholdet, men det betyr ikke at man kun trenger å holde seg til tradisjonelle smaker. Imponer med denne eksotiske varianten.
Fremgangsmåte
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte.
Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers.
Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke.
Bland eplecidereddik, sukker og olje, hell blandingen over silden og legg på lokk.
Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.