Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Rosa sildesalat

Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt brød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skrell og kok potet.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
  • Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
  • Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
  • Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.
  • Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.