Foto: Norwegian Seafood Council
Sild med byggrynssalat
I sommer bør du ha sild på grillen og server den med godt tilbehør. Prøv denne byggrynssalaten med spenstige smaker av lime, chili og koriander.
Fremgangsmåte
- Varm grillen.
- Riv ingefær og bland det med riseddik.
- Ha sild i blandingen og la den marinere i 10-20 minutter.
- Ta sildfiletene ut av marinaden, skyll dem og tørk forsiktig med et tørkepapir.
- Grill silden kjapt på sterk varme.
Byggrynssalat
- Skyll byggryn og la det stå i kaldt vann i 1 time.
- Kok byggryn etter anvisning på pakken og sett det til avkjøling.
- Skjær chili i tynne skiver og grovhakk koriander.
- Legg agurken hel på grillen, og la den grille til den er brent.
- Avkjøl agurken, skrap av det brente skallet og del i to.
- Rens ut kjøttet og skjær det i små terninger.
- Bland sammen byggryn, chili, koriander og agurk, og vend inn olivenolje.
- Smak til med limesaft og salt.
- Server grillet sild med byggrynsalat, og dryss gjerne over litt chili og koriander.