Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Sild med pepperrot og rødløk

Dette er oppskriften på en smakfull påleggssild med pepperrot, rødløk, eple, crème fraîche og yoghurt. Med en ekstra dag i kjøleskapet får den enda mer smak.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Ta sildebitene opp av laken og la dem renne av seg på tørkepapir.
  • Riv pepperrot fint og eple grovt, og skjær rødløk i tynne ringer.
  • Bland sammen pepperrot, eple, rødløk, eplecidereddik og sukker i en bolle.
  • Tilsett sildebiter, crème fraîche, yoghurt og hakket gressløk, og bland godt.
  • Ha blandingen i et glass eller krukke og legg på lokk.
  • Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.