Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
Cooking time20 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Grillet sjøkreps med urteolje

Sjøkreps trenger bare ett minutt på grillen, og i denne oppskriften lar du dem først trekke i en deilig urteolje, der du kan bytte ut noen av smakene etter egen ønske.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Del sjøkrepsene på langs og fjern tarmstrengen.
  • Kjør bladpersille, kjørvel og purre til en fin mos med en stavmikser eller food prosessor.
  • Tilsett rapsolje i tynn stråle under pisking. Ha i pinjekjerner og kjør blandingen jevn.
  • Smak urteoljen til med salt og pepper.
  • Pensle sjøkrepsene med urteolje og dem trekke i 10 minutter.
  • Grill sjøkrepsene 1 minutt på hver side.
  • Server sjøkrepsene på en seng av salat, med urteolje og brød ved siden av.