Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium

Sjøkreps på sprø grønnsaker med skalldyrkraft

Denne oppskriften med sjøkreps vil imponere gjestene. Start med skalldyrkraften og beregn god tid. Resten lager du i en fei.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvell sjøkreps i kokende vann in 20 sekunder.

  • Ta dem opp av kokevannet og avkjøl.

  • Rens kjøttet ut av skallet og legg skallet til side.

  • Stek sjøkrepsene i smør til de er så vidt gjennomstekte, 1-2 minutter.

  • Dryss på salt og pepper.

Skalldyrkraft

  • Finhakk hvitløk, grovhakk sjalottløk og purre, og skjær gulrot i strimler.

  • Del opp sjøkrepsskallene og fres i olivenolje sammen med tomatpuré, hvitløk, sjalottløk, purre og gulrot.

  • Tilsett hvitvin og ha i vann så det akkurat dekker skallene. La kraften småkoke i 1,5-2 timer.

  • Sil kraften, tilsett krondill og la det trekke til.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær pak choy i strimler og vårløk i ringer.

Server sjøkreps i skalldyrkraft med pak choy og vårløk. Pynt gjerne med krondill.